Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΙΔΕΣ

Περίληψη:

Η ταινία αφηγείται τη ζωτικής σημασίας ιστορία μιας ελίτ ομάδας Αφρο-Αμερικανών γυναικών μαθηματικών της NASA, η οποία βοήθησε την Αμερική να κερδίσει τους αντιπάλους της στη Σοβιετική Ένωση στον αγώνα των διαστημικών αποστολών.

Υπόθεση:

Όλοι ξέρουμε για την αποστολή Apollo. Όλοι μπορούμε αμέσως να πούμε τα ονόματα των ατρόμητων αστροναυτών που πήγαν πρώτοι στο διάστημα: Τζον Γκλεν, Άλαν Σέπαρντ και Νιλ Άρμστρονγκ. Παρ’ όλα αυτά, η Κάθριν Τζόνσον, η Ντόροθι Βον και η Μαίρη Τζάκσον δεν είναι ονόματα που θα συναντήσει κανείς στα σχολικά βιβλία. Ακόμη χειρότερα, πολλοί λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν την ύπαρξη και την επιστημονική παρακαταθήκη τους στην παγκόσμια ιστορία. 

Παραγωγή:Αμερικανική Σκηνοθεσία: Θίοντορ Μέλφι
Πρωταγωνιστούν:  Ταράτζι Π. Χένσον, Οκτάβια Σπένσερ, Τζανέλ Μόνα, Κέβιν Κόστνερ, Κίρστεν Ντανστ, Τζιμ Πάρσονς


Η γνώμη μας:

Η ταινία μάς φάνηκε αρκετά ενδιαφέρουσα. Είχε πολλά ηθικά διδάγματα και πιστεύουμε πως στις μέρες μας θα έπρεπε να προβάλλονται πιο συχνά ανάλογες ταινίες , γιατί παρόλο που η λευκή φυλή φαίνεται να έχει αποδεχθεί πλήρως την έγχρωμη, η αποδοχή αυτή, τις
περισσότερες φορές, δεν είναι ουσιαστική αλλά επιφανειακή. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν γνωρίζουν πόσο πάλεψαν για να αποκτήσουν τα δικαιώματά τους και η ταινία αυτή κάνει ακριβώς αυτό. Το κοινό μπορεί να νιώσει την περιθωριοποίηση και την υποβάθμιση που νιώθει ακόμα και σήμερα ένας μαύρος. Για αυτούς τους λόγους πιστεύουμε πως η ταινία είναι ένα εξαιρετικό δίδαγμα για όλους τους ανθρώπους, αφού όπως έχει αποδειχθεί είναι πιο εύκολο να κρίνουμε τους άλλους παρά να προσπαθούμε να μπούμε στη θέση τους. Μετά από αυτή την ταινία όμως ευελπιστούμε πως οι θεατές θα προβληματιστούν και θα έρθουν στη θέση όλων αυτών των ανθρώπων και αυτό είναι ένα βήμα προς την αποδοχή τους και την ένταξή τους στην κοινωνία. 


Η γνώμη των συμμαθητών μας:

"Η ταινία είναι πολύ ενδιαφέρουσα και περνάει ένα ωραίο μήνυμα στους θεατές. Δείχνει πως οι άνθρωποι αν δουλέψουν σκληρά και είναι αφοσιωμένοι , μπορούν να καταφέρουν τα πάντα. Οι ηθοποιοί ήταν πολύ καλοί και εκφραστικοί."

Από: Π.Τ. και Κ.Σ.


''Η ταινία ήταν εξαιρετική. Μας ευαισθητοποίησε σε θέματα ρατσισμού και ισότητας και συνειδητοποιήσαμε ότι ο διαχωρισμός των ανθρώπων με βάση το χρώμα της επιδερμίδας τους είναι καταστροφικός και μας οδηγεί στην οπισθοδρόμηση."

Από: Ε.Σ. και Ν.Χ.


"Η γνώμη μας για την ταινία είναι ότι ήταν πολύ ωραία ,γιατί μας έδειχνε ότι και οι μαύροι είναι ίσοι με όλους τους άλλους ανθρώπους.Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα ταινία και οι θεατές μπορούν να την απολαύσουν."

Από: Ε.Σ. και Κ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου