Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!


 Ακύλας Παναγιώτης
Σε μία εποχή που οι ανθρώπινες κοινωνίες έχουν φθάσει στην οικονομικοπολιτική και επιστημονική τους ακμή και σε μία εποχή όπου έχουν προηγηθεί τεράστιες θυσίες, μάχες και αγώνες για την προάσπιση των δικαιωμάτων του κάθε ανθρώπου ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, οικονομικής, κοινωνικής τάξης ή θρησκευτικών ιδεών, η παραβίαση αυτών των δικαιωμάτων είναι ανεπίτρεπτη και θα έπρεπε να αποδοκιμάζεται με σφοδρότητα από την κοινωνία και να επισύρει σοβαρότατες ποινές από την κρατική εξουσία.
Οι παραβιάσεις αυτές στην Ελλάδα σήμερα λαμβάνουν διαστάσεις ανθρωπιστικού εγκλήματος. Η τεθλιμμένη οδός της οικονομικής και ηθικής κρίσης, την οποία με τόση υπομονή διανύει ο πολύπαθος αυτός λαός, έχει ξεπεράσει τα λογικά όρια και έχει οδηγήσει πάρα πολλούς ανθρώπους σε ακραίες καταστάσεις. Οι παραβιάσεις αυτές, άλλοτε περισσότερο άλλοτε λιγότερο τρανταχτές, δεν παύουν να είναι όλες σημαντικές και να χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Η συνεχής παραποίηση των πληροφοριών που μεταδίδουν τα ΜΜΕ, η μεταναστευτική κρίση, οι απολύσεις εργατικού δυναμικού λόγω οικονομικής κρίσης και οι μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων που υποβιβάζουν συνεχώς την ποιότητα της ζωής μας, συνθέτουν μία ζοφερή εικόνα που πρέπει άμεσα να ανατραπεί. Αυτή δε η ανατροπή δεν μπορεί να γίνει από κανέναν άλλον παρά από τους ίδιους τους καταπιεσμένους. Από αυτούς δηλαδή που βλέπουν τα δικαιώματά τους κάθε μέρα να καταπατούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου