Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Ο Κριμιζής "προσγειώθηκε" στο 2ο Γελ Αλίμου

Στα πλαίσια επιστημονικής ημερίδας με θέμα « Εξερεύνηση του Πλούτωνα και έξοδος στον Γαλαξία: τα διαστημόπλοια New Horizon και Voyager»,  που διεξήχθη στο σχολείο μας στις 12 Μαρτίου, εμείς, ως μαθητές της Γ’ Λυκείου, θα θέλαμε να εκφράσουμε τον ενθουσιασμό μας για την εισήγηση του κ. Σταμάτη Κριμιζή.
Ο Δρ. Σταμάτιος Κριμιζής είναι ακαδημαϊκός-διαστημικός επιστήμονας με διακεκριμένη επαγγελματική σταδιοδρομία. Έχει συνδέσει το όνομά του με τις πιο πρωτοποριακές διαστημικές αποστολές της NASA. Αξιοσημείωτο είναι, ακόμη, το γεγονός, πως ο αστεροειδής 8323 φέρει το δικό του όνομα, χαρίζοντάς του μια θέση στην αιωνιότητα.
Ως εκπαιδευτικός και πρωτοπόρος ερευνητής, με πειράματα στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα των Η.Π.Α. και της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, είναι ο μόνος επιστήμονας στον κόσμο, ο οποίος έχει ηγηθεί ή έχει συμμετάσχει στα πειράματα διαστημικής φυσικής που έχουν γίνει και στους εννέα πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.     
 Μάθημα ζωής στη νέα γενιά
Μετά το πέρας της εισήγησής του, ήταν εξαιρετικά προσιτός σε όλους τους μαθητές και ανοιχτός για τις ερωτήσεις μας. Αναφέρθηκε στη σκληρή δουλειά που οφείλουμε ως μαθητές να καταβάλλουμε προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας,  σύμφωνα και με τις απόψεις του Einstein, ο οποίος θεωρούσε ότι απαιτείται 90% εργασία και 10% εξυπνάδα. Τόνισε, ωστόσο, πως το πιο σημαντικό συστατικό της επιτυχίας είναι το ήθος.
Επισήμανε, ακόμη, ότι θα πρέπει να μάθουμε να ακούμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο και, μάλιστα, ότι ο δημιουργός μάς έδωσε δύο αυτιά και ένα στόμα, ώστε να τα χρησιμοποιούμε κατ' αναλογία!
Τέλος, άφησε ένα ηχηρό μήνυμα για τους μαθητές. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην επιδίωξη της αριστείας και των οραμάτων των μαθητών με γνώμονα πάντοτε την αγάπη στη γνώση για τη γνώση...και όχι για το χαρτί! 
Τον ευχαριστούμε θερμά που μας έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε μαζί του στα μυστικά του σύμπαντος, αλλά και της επιτυχίας!
Διαβολίτσης Νίκος
Κομνηνού Νεφέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου