Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017

AlimoDynamics : Ενημέρωση μαθητών για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Στις 30/11/2017 πραγματοποιήθηκε παρουσίαση στην αίθουσα του θεάτρου από την ομάδα AlimoDynamics του εκπαιδευτικού προγράμματος F1 in Schools στο οποίο συμμετέχουν μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας, οι οποίοι για την συγκεκριμένη παρουσίαση κατέβαλαν εξίσου σημαντική προσπάθεια με αυτή που κάνουν καθημερινά στο διάστημα των δύο μηνών που έχουν περάσει από την ανάληψη αυτή της "ευθύνης" προκειμένου να ενημερωθούν και οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου για αυτή τους τη δράση. 

Οι συμμετέχοντες εξήγησαν αναλυτικά τη δομή του προγράμματος που ανέλαβαν, τη σημασία και τα οφέλη που θα αποφέρει στο σχολείο μας. Μοιράστηκαν μαζί μας τις επιδιώξεις, τις ανησυχίες και τα όνειρά τους. Επιπλέον εξήγησαν τις αντιμετωπίσιμες ευτυχώς δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω του υψηλού κόστους του προγράμματος κάνοντας έκκληση προς τους συμμαθητές τους οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και τους στήριξαν. Με αυτόν τον τρόπο οι σελίδες στο instagram και στο facebook απέκτησαν από την πρώτη κιόλας μέρα υψηλή επισκεψιμότητα. 

Στο τέλος της παρουσίασης τα μέλη της ομάδας AlimoDynamics έλυσαν τυχόν απορίες των μαθητών. Ωστόσο, βρίσκεται υπό εξέταση η πρόταση των καθηγητών για παρουσίαση της δουλειάς των παιδιών και σε άλλα κοντινά σχολεία της περιοχής με σκοπό τη συνεργασία αλλά και την ανάδειξη του σχολείο μας. 
2 σχόλια: