Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Α' λυκείου στο Γκάζι.

Την Τετάρτη 1/2/17 η Α' τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε μία εκπαιδευτική επίσκεψη στο Γκάζι, για να παρακολουθήσει την έκθεση της Ελλάδας του '80 και να επισκεφθεί το εργοστάσιο φωταερίου.


Αρχικά, τα τέσσερα τμήματα της τάξης χωρίστηκαν σε δύο ομάδες οι οποίες διαδοχικά επισκέφτηκαν τις εκθέσεις. Την ώρα που η μία ομάδα ήταν στην έκθεση, η άλλη ομάδα είχε ελεύθερο χρόνο να περιηγηθεί στον χώρο της Τεχνόπολης. Αρχικά, το κάθε τμήμα περιηγήθηκε στην έκθεση που αφορά την Ελλάδα του 1980. Η έκθεση περιελάμβανε αντικείμενα οικιακής χρήσης εκείνης της εποχής αλλά τα πιο εντυπωσιακά εκθέματα ήταν ένα λεωφορείο παλιάς τεχνολογίας(που υπάρχει ακόμα στην πιο σύγχρονη μορφή του και ακολουθεί τη διαδρομή Σύνταγμα-Πειραιά) καθώς κι ένα διαμέρισμα διαμορφωμένο από κάποιους αρχιτέκτονες, το οποίο συμφωνεί απόλυτα με τα δεδομένα και τη ζωή της εποχής. 


Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε μία ξεναγό που μας αφηγήθηκε το πώς λειτουργούσε το εργοστάσιο στο οποίο στεγάζεται σήμερα η Τεχνόπολις. Μάθαμε για το πώς προέκυψε η ίδρυση του εργοστασίου του φωταερίου στην Ελλάδα,για τη διαδικασία με την οποία παραγόταν το φωταέριο, για τις πρώτες ύλες που χρειάζονταν και φυσικά για τη χρήση του.


Οι εντυπώσεις μας από την έκθεση ήταν οι καλύτερες κι αυτό οφείλεται στο ενδιαφέρον που υπάρχει απ'όλους τους μαθητές  να ξεφεύγουν από τα πλαίσια του σχολείου και να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου