Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Utech Lab



Την Τρίτη στις 3 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εργαστήριο Τεχνολογίας του  Ιδρύματος Ευγενίδου Utech Lab  στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής. Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετείχαν τα τμήματα Β'3 και Γ επιλογής Πολυμέσα-Δίκτυα και συνοδοί καθηγητές ήταν η Κα Σκούρα, ο Κος Παπαϊωάννου και η Κα Μαντέκα.

To εργαστήριο Utech Lab είναι εξοπλισμένο με υπολογιστές, iPad, 3D printer, στούντιο ήχου/εικόνας, green screen, φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, διάφορα είδη λογισμικού κ.λπ.

Εκεί συμμετείχαμε σε δύο εργαστήρια, ένα με θέμα τα comics και ένα με θέμα την 3D εκτύπωση. Στα πλαίσια του πρώτου εργαστηρίου ενημερωθήκαμε για την ιστορία των comics και την διαδικασία με την οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα δικό μας. Έπειτα μας δόθηκε η ευκαιρία να φτιάξουμε ένα δικό μας μικρό comic, είτε με έτοιμους χαρακτήρες, είτε με δικές μας φωτογραφίες. Όσον αφορά στην τρισδιάστατη εκτύπωση, μας ενημέρωσαν για το πως λειτουργεί ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής, μας έδειξαν έναν, καθώς και κάποια αντικείμενα που δημιουργήθηκαν από 3D printer. Επίσης είχαμε την δυνατότητα να εκτυπώσουμε ένα μικρό ρομποτάκι στον εκτυπωτή. Ακόμη πειραματιστήκαμε και φτιάξαμε τα δικά μας σχέδια σε ένα ειδικό πρόγραμμα στον υπολογιστή από το οποίο μπορούν να εκτυπωθούν τρισδιάστατα (αρκεί να το συνδέσουν στον εκτυπωτή).

   Συνοψίζοντας ήταν μια διαφορετική και δημιουργική εκδρομή που μας προσέφερε ερεθίσματα και μας ενέπνευσε να πειραματιστούμε με τις σύγχρονες τεχνολογίες. Μας παρακίνησε να δημιουργήσουμε ομαδικά καθώς και  μας βοήθησε να αποκτήσουμε δεξιότητες στα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία.

Ένα δείγμα από τις δημιουργίες των συμμαθητών μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου