Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Λίγα λεπτά με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Μιλένα Ποστίκα




Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το άλμα επί κοντώ και πώς επέλεξες να ασχοληθείς με αυτό;
-Είμαι 16 ετών και ασχολούμαι με το άθλημα εδώ και 8 χρόνια. Με επέλεξε ο προπονητής μου στην τρίτη δημοτικού, στα 8 μου περίπου, να ασχοληθώ με το επί κοντώ μέσω των γυμναστών του σχολείου μου.Μέχρι τότε δεν είχα ασχοληθεί με κάποιο άλλο άθλημα. Ήταν κάτι που με βρήκε και δεν το επέλεξα εγώ και στη συνέχεια ήταν κάτι που αγάπησα πραγματικά.

 Πόσες ώρες προπονείσαι και πόσο συχνά;
-Τα πρώτα χρόνια ξεκίνησα να προπονούμαι μία φορά την εβδομάδα για περίπου μιάμιση ώρα, μαζί με άλλες αθλητικές δραστηριότητες (τρέξιμο, άλμα εις μήκος ,άλμα εις ύψος) που έπρεπε αναγκαστικά να ξεκινήσω, για να συνηθίσω το πρόγραμμα και να δυναμώσει το σώμα μου.
  Στα επόμενα χρόνια ασχολήθηκα μόνο με το επί κοντώ ,στην αρχή 3 φορές την εβδομάδα και τώρα πλέον έχω φτάσει να προπονούμαι 5 φορές την εβδομάδα, σχεδόν  3  ώρες τη μέρα.

Με τόσες ώρες προπόνησης σου μένει καθόλου ελεύθερος χρόνος; 
-Ο χρόνος που μου μένει είναι ελάχιστος. Μετά την προπόνηση που τελειώνω αργά ,κάποιες φορές ασχολούμαι με τη ζωγραφική και ύστερα για να ξεκουράζομαι, πρέπει να κοιμάμαι νωρίς το βράδυ (πριν τις 12).
 Οι μέρες που έχω ελεύθερες μέσα στην εβδομάδα είναι η Πέμπτη και η Κυριακή που συνηθίζω  ή να ξεκουράζομαι σπίτι ή να βγαίνω με τους φίλους μου.

Ακολουθείς κάποια διατροφή ,μπορείς να τρως ό,τι θέλεις;
 -Η διατροφή που ακολουθώ είναι μια τακτική του προπονητή μου η οποία μέσα από όλο το πρόγραμμα που ακολουθώ στην προπόνηση με βοηθάει να είμαι σταθερή στο βάρος μου με κάποιες ιδιαίτερες προϋποθέσεις .

Παίρνεις συμπληρώματα διατροφής;
-Όχι .

 Υπήρχαν φορές που σκέφτηκες να τα παρατήσεις και αν ναι, γιατί ;
-Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σαν αθλητές είναι πολλές και στην καθημερινότητά μας παίζουν ρόλο πολλά πράγματα .Ο καθένας μας σίγουρα υπήρχαν στιγμές που σκεφτόταν να τα παρατήσει αλλά πάντα όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και έχεις μάθει να ζεις μ' αυτό, βάζεις τα δυνατά σου να το κρατήσεις μέχρι το τέλος, οπότε πάντα γυρνάμε πίσω σε αυτό που αγαπάμε.

Ποιες διακρίσεις έχεις μέχρι τώρα;
-Μέχρι τώρα δύο συνεχόμενα χρόνια έχω καταφέρει να διακριθώ ως πανελληνιονίκης στην κατηγορία της ηλικίας μου και σ' έναν από τους σημαντικότερους αγώνες ο οποίος ήταν η παγκόσμια γυμνασιάδα στο Μαρόκο φέτος , κατάφερα να διακριθώ πρώτη και να σπάσω το ρεκόρ της διοργάνωσης 3.95 που είχε μέχρι τώρα η τωρινή ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη. Κατάφερα να φτάσω τα 4 μέτρα .


Πώς νιώθεις όταν βρίσκεσαι στον αέρα; 
- Στον αέρα ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα (8 δευτερόλεπτα κρατάει ένα άλμα), αλλά τα συναισθήματα που νιώθεις  εκείνη τη στιγμή είναι πολλά.  Όταν προσγειώνεσαι στο στρώμα και σηκώνεις το κεφάλι σου και βλέπεις ότι ο πήχης έχει παραμείνει στη θέση του, σε κατακλύζει μία μεγάλη χαρά και τεράστιος ενθουσιασμός ,γιατί οι κόποι σου όλοι εξαρτώνται από αυτά τα 8 δευτερόλεπτα και αισθάνεσαι ότι ανταμείβονται όλες σου οι προσπάθειες.

Τι σκοπεύεις να κάνεις στην συνέχεια, ποια είναι τα σχέδιά σου;
-Στη συνέχεια ακολουθούν δύο πανελλήνια πρωταθλήματα, ένα παίδων-κορασίδων και ένα εφήβων , που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί αγώνες για να ανεβάσω την προσωπική μου επίδοση.  Στη συνέχεια αφού έπιασα το όριο για το πανευρωπαϊκό ήδη , αναμένεται ακόμα η υπηκοότητά μου για να δούμε εάν θα μπορέσω να πάρω μέρος εκπροσωπώντας την εθνική. Βέβαια το μεγάλο μου όνειρο είναι σε δύο χρόνια να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με ποιο επάγγελμα θα ήθελες να ασχοληθείς στο μέλλον;
-Εφόσον μου δίνεται η ευκαιρία με το "άνευ" που κέρδισα στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα για τα ΤΕΦΑΑ θα ήθελα να ασχοληθώ με τη φυσικοθεραπεία που είναι και σχετική με τον πρωταθλητισμό με τον οποίο ασχολούμαι.


 Μιλένα, σε ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σου και σου ευχόμαστε να πραγματοποιήσεις όλα σου τα όνειρα! Είμαστε περήφανοι για σένα!

Μίνα Μπλέκα και Δήμητρα Μπλέκα

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2018                                                         

Η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά τα μουσεία και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. 
Διεθνής Ημέρα Μουσείων είναι σήμερα, 18 Μαΐου, και είναι πολλές οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στα μουσεία της επικράτειας για τον εορτασμό της, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.


  1. Ξεναγήσεις, 
  2. Εκθέσεις
  3. Εικαστικά εργαστήρια
  4. Εκπαιδευτικά προγράμματα
  5. Ομιλίες
  6. Εικονικές περιηγήσεις
  7. Συναυλίες
  8. Θεατρικές παραστάσεις
  9. Ποιητικές αναγνώσεις
  10. Ημερίδες και διαδραστικές ψηφιακές παρουσιάσεις
 είναι μερικά απ’ όσα μπορούν να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι.

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί φέτος την Παρασκευή 18 Μαΐου και ώρα 19:00, στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, το οποίο είναι το τιμώμενο μουσείο για το 2018, στο πλαίσιο της ειδικής θεματικής της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. 

Μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη θα ήταν στο Μουσείο της Ακρόπολης  το οποίο συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων.
Τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, το Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο τόσο στη μόνιμη έκθεση όσο και στην περιοδική έκθεση «Ελευσίνα. Τα μεγάλα μυστήρια».
Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018, το Μουσείο θα γιορτάσει την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο από τις 8 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα. Στις 8:30 μ.μ., το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών θα ερμηνεύσει έργα από τους μεγάλους συνθέτες W. A. Mozart, L. van Beethoven και Ν. Σκαλκώτα στον εξώστη του δεύτερου ορόφου με θέα τα αγάλματα στην Αρχαϊκή Αίθουσα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μουσική και συγχρόνως τη θέα των μοναδικών αρχαϊκών αγαλμάτων.
Παπακαλοδούκα Δικαία και Μπλέκα Δήμητρα

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΥΤΙΣΗ (5)


ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΥΤΙΣΗ

Ιωάννου Γιάννης, Ηλιάδου Δάφνη (Β2)

Tic Tac Toe

  Πλέον μπορείτε να παίξετε τρίλιζα   και στη google. Aπλά αναζητήστε τη λέξη Tic-tac-toe στη Google. Αμέσως θα εμφανιστεί το παιχνίδι στην κορυφή της λίστας 
😊

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

AlterEgo επικοινωνία με τον εαυτό μας...;!

Ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ δημιούργησαν την πρώτη συσκευή που μπορεί να «ακούσει» την εσωτερική φωνή στο μυαλό ενός ανθρώπου και να την καταγράψει σε υπολογιστή.

 
 
 Μορφή:
Η λευκή πλαστική συσκευή με την ονομασία AlterEgo, που φοριέται στο κεφάλι, χρησιμοποιεί τέσσερα ηλεκτρόδια εφαρμοσμένα στο δέρμα, για να «διαβάσει» το νου και την εσωτερική φωνή που όλοι οι άνθρωποι έχουν, ακόμη κι όταν εξωτερικά φαίνονται σιωπηλοί. Τα ηλεκτρόδια μπορούν να «πιάσουν» τα αμυδρά νευρομυικά σήματα που δημιουργούνται στο πρόσωπο και στο σαγόνι, όταν ένας άνθρωπος μιλάει στον εαυτό του.

Λειτουργία:
Καθώς οι λέξεις κυκλοφορούν μέσα στο νου του, το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της συσκευής μπορεί να συσχετίσει τα ελαφρώς διαφορετικά νευρομυικά σήματα με τις διαφορετικές λέξεις που αντιστοιχούν σε αυτά. Οι λέξεις στέλνονται μετά σε έναν υπολογιστή και μετατρέπονται σε φράσεις. Η μυοηλεκτρική προσθετική συσκευή βρίσκεται σε διάλογο με τον άνθρωπο, αφού μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις που κάνει κάποιος από μέσα του. Το σύστημα βέβαια δέχεται βελτίωση!
Για παράδειγμα στο πείραμα που πραγματοποιήθηκε με δέκα εθελοντές, οι οποίοι κλήθηκαν να πουν στο μυαλό τους φράσεις με έως 20 λέξεις και αριθμούς, η συσκευή είχε μέση ακρίβεια 92% στη μεταγραφή της εσωτερικής φωνής.
Ο  άνθρωπος στο μέλλον θα μπορεί να «γκουγκλάρει» απλώς με τις σκέψεις του, θέτοντας ερωτήματα και αναμένοντας απαντήσεις πάντα μέσα στο μυαλό του. Η συσκευή είναι ένα ακόμη βήμα προς ένα κόσμο όπου οι άνθρωποι θα αλληλεπιδρούν με τις μηχανές μόνο με τη σκέψη τους. Οι δημιουργοί της AlterEgo οραματίζονται ένα μέλλον στο οποίο δεν θα χρειάζεται κανείς να πληκτρολογήσει κάτι στη μηχανή αναζήτησης της Google, ούτε καν να θέσει το ερώτημα με τη φωνητική εντολή «OK Google», αλλά θα το κάνει πια καθαρά νοητικά.

Στόχος: 
Ο τελικός στόχος είναι ένα σύστημα που θα επιτρέπει στον χρήστη να επικοινωνεί άνετα με τους προσωπικούς ψηφιακούς βοηθούς με σιωπηλό τρόπο, κάτι που ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία, αλλά φαίνεται πως δεν είναι.

Πηγή: Για πρώτη φορά- Συσκευή «διαβάζει» την σκέψη μας... και απαντά κιόλας [εικόνα & βίντεο] | iefimerida.gr

Πέννυ Ζωιτάκη

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΡΥΣΗ ΠΡΩΤΙΑ

Η συμμαθήτριά μας, Μιλένα Ποστίκα, του τμήματος Α'3 βγήκε πρώτη στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στο Μαρόκο στο άλμα επί κοντό  με ρεκόρ αγώνων 4.00 μ

Μιλένα συγχαρητήρια!!! 
Είμαστε περήφανοι για σένα!
Και σε ανώτερα !!!

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Βιβλίο: Το Facebook της ψυχής


Τα κοινωνικά δίκτυα, όπως και το διαδίκτυο γενικότερα, δημιουργήθηκαν συνοδευόμενα από μια λαμπρή υπόσχεση: «Ύψιστος σκοπός η δημιουργία ενός καλύτερου κι ευτυχέστερου κόσμου». Πλέον, η πλειονότητα των νέων είναι συνδεδεμένη σε αυτά. Η πικρή αλήθεια είναι ότι είναι πιθανότερο να βρούμε κάποιον από αυτούς εκεί μέσα παρά σε μια βιβλιοθήκη ή σε κάποιο βιβλιοπωλείο… Έρευνες, άλλωστε, έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι το νεανικό αναγνωστικό κοινό έχει μειωθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Πλέον, λοιπόν, τίθεται το εξής ερώτημα: Τι είναι αυτό που προκάλεσε τόσο «σπουδαία» μεταβολή στον αριθμό των νέων αναγνωστών;
Αρχικά, ας ρίξουμε μια ματιά στο παρόν εκπαιδευτικό σύστημα. Ας μην αναφερθούμε σε όλες τις αδυναμίες του σχολικού θεσμού στη χώρα μας. Ούτε να επιστρατεύσουμε ευχές και κατάρες σχετικά με το ζήτημα αυτό. Ας εστιάσουμε σε ένα και μόνο στοιχείο: στην αδυναμία μετάδοσης της γνώσης. Διότι η έλλειψη μεταδοτικότητας των καθηγητών είναι που επιδεινώνει πολλές φορές την κατάσταση. Γιατί ο μαθητής, όχι μόνο υποχρεούται να διαβάσει, άλλα και να καταλάβει το τι διαβάζει. Αναγνωρίζοντας το τελευταίο ως κάτι αδύνατο, οι νέοι αναγκάζονται να αποστηθίσουν στείρα τη

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Επίσκεψη στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών


Επίσκεψη του Ανθρωπιστικού Προσανατολισμού του 2ου ΓΕΛ Αλίμου στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών

Σχετική εικόνα
Με την άφιξή μας στη Σχολή οι Υπεύθυνοι μας υποδέχτηκαν και μας οδήγησαν στον χώρο συνεδριάσεων, όπου μας ενημέρωσαν για τους επιστημονικούς κλάδους και τις δυνατότητες που μας προσφέρει η σχολή. Απάντησαν με προθυμία στις απορίες μας και μας ενθάρρυναν να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας στον τομέα των ανθρωπιστικών σπουδών.
Στην επίσκεψή μας οι μαθητές του ανθρωπιστικού προσανατολισμού ανακάλυψαν τον απίστευτο κόσμο και την αστείρευτη γνώση που μπορεί να τους προφέρει μια Σχολή όπως η Φιλοσοφική. Η