Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Επίσκεψη στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών


Επίσκεψη του Ανθρωπιστικού Προσανατολισμού του 2ου ΓΕΛ Αλίμου στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών

Σχετική εικόνα
Με την άφιξή μας στη Σχολή οι Υπεύθυνοι μας υποδέχτηκαν και μας οδήγησαν στον χώρο συνεδριάσεων, όπου μας ενημέρωσαν για τους επιστημονικούς κλάδους και τις δυνατότητες που μας προσφέρει η σχολή. Απάντησαν με προθυμία στις απορίες μας και μας ενθάρρυναν να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας στον τομέα των ανθρωπιστικών σπουδών.
Στην επίσκεψή μας οι μαθητές του ανθρωπιστικού προσανατολισμού ανακάλυψαν τον απίστευτο κόσμο και την αστείρευτη γνώση που μπορεί να τους προφέρει μια Σχολή όπως η Φιλοσοφική. Η
Σχολή διαθέτει 12 τμήματα, κάποια από αυτά είναι η Φιλολογία, η Ψυχολογία, η Αγγλική και Ισπανική φιλολογία αλλά και τμήματα Θεατρολογίας και Μουσικολογίας με πολύ ενδιαφέροντα μαθήματα. Τα μεταπτυχιακά και οι επιλογές που προσφέρει η Φιλοσοφική Σχολή στους φοιτητές είναι πολύτιμα εφόδια για τη μετέπειτα πορεία τους. Οι υποδομές του κτηρίου βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και η τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι καθηγητές στα μαθήματά τους είναι ικανή να προσφέρει στους φοιτητές διαδραστική διδασκαλία. Η βιβλιοθήκη της Σχολής διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από βιβλία ξένων αλλά και Ελλήνων συγγραφέων, όπως και περιοδικά επιστημονικού περιεχομένου. Επίσης η Σχολή είναι ανοικτή στο κοινό και έτοιμη να προσφέρει απλόχερα τη γνώση και την εξειδίκευση. Οι μαθητές του λυκείου μας απόλαυσαν αυτή την επίσκεψη και έμαθαν ακόμα περισσότερα για τον προσανατολισμό τους. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους της Φιλοσοφικής Σχολής που μας δέχτηκαν και μας ξενάγησαν στον χώρο τους.
  Αθηνά Καραλή 
  Παρασκευή Ξαγοράρη  
                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου