Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Φιλία κάτι απλό;




Όλοι πιστεύουν ότι η φιλία είναι κάτι απλό. Αντιθέτως είναι μια βαθύτερη έννοια την οποία λίγοι κατανοούν. Οι άνθρωποι εκ φύσεως θέλουν να έχουν φίλους και να συναναστρέφονται με άλλους.

Σχετική εικόνα
Μια ισχυρή και αληθινή φιλία παίρνει αρκετά χρόνια να δημιουργηθεί. Ενώνει δυο ή περισσότερα άτομα και στηρίζεται στην αμοιβαιότητα. Η κάθε πλευρά πρέπει να δείχνει εμπιστοσύνη, να δίνει αγάπη και να σέβεται την άποψη των υπολοίπων. Ένας δεσμός φιλίας έχει πολλά οφέλη για τον άνθρωπο. Αρχικά συμβάλλει στο να ανακαλύψει κανείς τον εαυτό του. Μέσα από την παρέα με άλλους καταλαβαίνεις αν σου αρέσει κάτι  που προτείνεται ή όχι και διαχωρίζεις τα ενδιαφέροντά σου. Επίσης κάνει καλό στην ψυχική υγεία, επειδή βγαίνεις με ανθρώπους σε διάφορα μέρη, διασκεδάζεις και ξεχνάς για λίγο ό,τι σε απασχολεί. Ένας φίλος θα σε στηρίξει στις δύσκολες στιγμές και πάντα θα σε κάνει να χαίρεσαι και θα χαίρεται και αυτός μαζί σου γιατί θα ζείτε πολλές περιπέτειες μαζί. Θα ξεχωρίσεις έναν τέτοιο φίλο μέσα από πολλές διαφορετικές στιγμές της ζωής και θα κατανοήσεις πόσο τον χρειάζεσαι, όταν βρεθείς σε κάποιο αδιέξοδο, αφού κανένας δεν μπορεί να νικήσει τα πάντα μόνος του.

Συμπερασματικά η φιλία πρέπει να υπάρχει στη ζωή μας για να μας κάνει καλύτερους και σοφότερους. Δεν πρέπει να επικοινωνούμε με τους φίλους μας μόνο όταν χρειαζόμαστε κάτι από αυτούς αλλά πολύ συχνότερα και να τους ευχαριστούμε που είναι κοντά μας.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου